Piatok 29. 3. 2024

Počet návštev: 222888
  • Svetový deň vody

    Svetový deň vody

    22. marca sa od roku 1993 po celom svete oslavuje Svetový deň vody.My sme u nás v škole prišli v tento deň  v modrom  oblečení, aby sme si pripomenuli význam a dôležitosť vody v našom živote. Deň sme začali prípitkom s vodou a prianím: „Želáme ti, aby si bola čistá a bolo ťa všade dosť.“ Diskutovali sme kde všade sa voda nachádza, jej dôležitosť a problém znečisťovania. Žiaci skladali puzzle na tému voda, vytvárali priania pre vodu. Projekt kvapky vody sa vydaril na výbornú, každá ruka na kvapke ukazuje význam vody pre nás.

  • Zápis do 1.ročníka

    Zápis do 1.ročníka

    Milí  rodičia,

    dňa 19.apríla 2024  od 13 00 do 16 00 h   sa uskutoční  v priestoroch ZŠ

    Zápis predškolákov do 1.ročníka ZŠ pre školský rok 2024/2025

     

    Zápisu sú povinné zúčastniť sa všetky deti , ktoré do 31.8. 2024 dosiahnu vek 6 rokov a majú trvalý pobyt na území SR. Na zápis je potrebné prísť s dieťaťom a priniesť vyplnenú prihlášku prihlaska_do_1.r.pdf , občiansky preukaz a  rodný list dieťaťa (k nahliadnutiu). Prihláška musí byť podpísaná oboma rodičmi.

    K prihláške sa môžu, ale aj nemusia, vypisovať nasledujúce 2 dokumenty. Oba je však v prípade potreby možné vypísať aj v škole pri zápise.

    • Prvý dokument (písomné vyhlásenie o doručovaní pošty)dorucovanie_pisomnosti.docx je taký, ktorým určíte jedného rodiča, ktorý bude preberať oficiálnu poštu zo školy( rozhodnutia o prijatí a pod. ) Pokiaľ chcete, aby škola oficiálnu poštu doručovala dvojmo, teda obom zákonným zástupcom, tak tento dokument nevypisujete. Toto je vhodné, napr. keď sú rodičia rozvedení a chcú, aby škola posiela dokumenty obom rodičom. 
    • Druhý dokument (písomné vyhlásenie)cestne_prehlasenie(1).docx vypisujete v prípade, ak sa o dieťa stará len jeden rodič a druhého nie je možné zastihnúť(napríklad je dlhodobo v zahraničí ..) a teda ani získať od neho podpis. 

    Tešíme sa na Vás

     

  • Veľkonočné prázdniny

    Veľkonočné prázdniny

    Vážení rodičia, od 28. 3.2024 (štvrtok ) do 2.4. 2024 (utorok) budú mať žiaci veľkonočné prázdniny. Nástup žiakov do ZŠ je v stredu 3.4.2024. 

  • 2 % z dane

    Milí rodičia, obraciame sa na Vás  s možnosťou poukázať 2 % zo zaplatenej dane z príjmu za rok 2023 na účet nášho Občianskeho združenia „ Rodičovské združenie Cigeľ“ .

    Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, ako je aj naše Rodičovské združenie. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Finančné prostriedky budú použité na skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu a vybavenia školy.

    Potrebné tlačivá k poukázaniu 2 % dane z príjmu: 

    1. Potvrdenie o zaplatení dane z príjmov zo závislej činnosti za rok 2023  od Vášho zamestnávateľa

    2.Vyhlásenie o poukázaní podielu zaplatenej dane z príjmov FO - tlačivo            tu: vyhlasenie___o_poukazani_dane.pdf     alebo pýtajte v ZŠ alebo MŠ

    Vyplnené a podpísané tlačivá môžete odovzdať v kancelárii školy do 30.4.2023. 

    Vopred Vám  veľmi pekne ďakujeme  za poukázanú  finančnú čiastku.

  • Deň otvorených dverí

    Deň otvorených dverí

    Vážení rodičia budúcich prvákov,

    dňa 8. 4. 2024 sa od 8 00 do 11 30h uskutoční v našej škole

    Deň otvorených dverí.

    Môžete si prísť prezrieť priestory školy , tried, vyučovanie  a zodpovieme Vám prípadné otázky.

    Škola poskytuje žiakom tieto možnosti:

    • škola rodinného typu s nižším počtom žiakov v triedach
    • možnosť plynulého prechodu z materskej školy do základnej školy 
    • vyučovanie v triedach vybavených modernou audiovizuálnou technikou , interaktívnymi tabuľami a bielymi popisovými tabuľami 
    • vyučovanie anglického jazyka od 1.ročníka
    • využitie moderných výučbových programov vo vyučovacom procese  a na hodinách informatiky
    • individuálnu prácu na počítačoch a tabletoch
    • triedy vybavené novými pomôckami,  útulné priestory školy
    • zabezpečenie aj desiaty žiakom
    • každoročne možnosť lyžiarskeho výcviku, plaveckého výcviku ,návštevy divadiel , výlety  a exkurzie
    • školy v prírode
    • možnosť sebarealizácie žiakov v školských súťažiach
    • možnosť pracovať v rôznych záujmových útvaroch ( futbalový, jumping, výtvarný , turistický)
    • v našich priestoroch máme elokované pracovisko ZUŠ   - odbor hudobný ( klavír, flauta, gitara)
    • telocvičňu, viacúčelové ihrisko a detské ihrisko
    • pomoc asistentky pri edukácii integrovaných žiakov
    • 100% kvalifikovanosť pedagogických zamestnancov
    • výmenné pobyty s družobnou školou v Česku 
  • Návšteva bábkového divadla v Žiline

    Návšteva bábkového divadla v Žiline

    Dńa 7.marca sme navštívili divadelné predstavenie Peter Pan v bábkovom divadle v Žiline.Rozprávkovú postavičku Petra Pana poznajú snáď všetky deti na celom svete. Chlapec, ktorý žil vo fantastickej Krajine - Nekrajine a tvrdohlavo odmietal vyrásť. Aj naše deti sa na chvíľu preniesli do tejto zázračnej krajiny . Predstavenie bolo veľmi pútavé , zábavné ,podfarbené výbornou hudbou a scénou a  deťom sa veľmi páčilo.

  • Hviezdoslavov Kubín

    Hviezdoslavov Kubín

    Dňa 27.2. sa uskutočnilo školské kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín. Súťažili žiaci 2. - 4. ročníka  v prednese prózy a prednese poézie . Do školského kola postúpilo 13 súťažiacich, zapojili sa nesúťažne aj 2 žiaci 1.ročníka Miška Herbriková a Riško Dudáš, ktorí boli za svoj pekný prednes odmenení zaujímavými knihami.  V prednese prózy sa na 1.mieste umiestnila Emma Mendelová,na 2.mieste sa umiestnila Eliška Krajícová a na  3.mieste Valentína Boronkayová. V prednese poézie 1.miesto získala Vanesa Cmarková,2.miesto Ema Krausková a 3.miesto Anita Michalovičová .Žiačky na 1.miestach postupujú do okresného kola, ktoré sa bude konať v marci v Prievidzi. Všetkým zúčastneným žiakom patrí veľká pochvala a výhercom srdečne blahoželáme. 

  • Beseda s pani požiarničkou

    Beseda s pani požiarničkou

    15.2. sme v našej škole privítali pani Gubovú z  hasičského záchranného zboru v Prievidzi , ktorá deti oboznámila s neľahkou prácou našich hasičov. Deti získali nové informácii o práci hasičov , o vzniku požiarov. Zopakovali si ako sa majú správať pri vzniku požiarov , ako bezpečne sa správať aby sa predišlo vzniku požiaru a ďalšie dôležité informácie z tejto oblasti. ,Tiež si mali možnosť vyskúšať  aj hasičskú prilbu a rukavice . Pani požiarničke ďakujeme za zaujímavú besedu.

  • Fašiangový maškarný deň

    Fašiangový maškarný deň

    Obdobie fašiangov predstavuje obdobie od Troch kráľov do Popolcovej stredy. Podľa zvykov je to veselé obdobie v roku, plné zábavy a maškarných plesov. 13.2. sme aj my  v ZŠ a MŠ opäť mali " fašiangový deň". Deti i  učitelia prišli v maskách. Deti sa zoznámili s fašiangovými zvykmi, piesňami , nechýbala prezentácia masiek,  súťaže,  pekná tombola  a samozrejme diskotéka. Bolo veselo a tešíme sa opäť o rok.

  • Oznam - polročné vysvedčenie

    Oznam - polročné vysvedčenie

    Dňa 31.1.2024 si žiaci ZŠ Cigeľ prevezmú výpis známok polročného vysvedčenia na 4. vyučovacej hodine. Vyučovanie bude skrátené, končí 4. vyučovacou hodinou. ŠKD je bez zmeny do 15:30.

  • Oznam - školská jedáleň

    Oznam - školská jedáleň

    Na základe VZN č.6/2023 príspevok rodiča na réžiu obce Cigeľ sa zvyšuje  poplatok za režijné náklady v školskej jedálni  z 3€ na 5€. Príspevok na stravu (po započítaní dotácie) a réžie za detského stravníka - žiaka v školskej jedálni pri ZŠ za každý mesiac platí rodič nasledovne:

     

     

    Desiata + obed: 0,30 €/deň

    Desiata +obed: 7€/mesiac

    Réžia               5€/mesiac

    ------------------------------------------

    Spolu  7+5=   12€/mesiac

    Stravu prosím na budúci mesiac uhradiť do 25. dňa príslušného mesiaca, teda strava za február  má byť  uhradená 25. januára. Platba prevodom na číslo účtu SK64 5600 0000 0090 1895 0005 (pri platbe uvádzať do poznámky meno a priezvisko dieťaťa). Dieťa je možné odhlásiť zo stravy deň vopred do 13:00 hod na telefónnom čísle 0901 700 382 (Janka Kostolányová), po víkende v  pondelok do 7:30.

  • Vianočné prázdniny

    Vianočné prázdniny

    Vážení rodičia, vianočné prázdniny sa začínajú dňa 23.12.2023 a končia 7.1.2023. Nástup žiakov do ZŠ je pondelok  8.1.2024.

    Nech tichá hudba veselosti, Vám počas celých Vianoc znie,
    nech ten rok nastávajúci Vám šťastie a lásku prinesie!

    Krásne a pokojné prežitie vianočných sviatkov Vám všetkým želá kolektív zamestnancov ZŠ a MŠ Cigeľ. 

  • Vianočná besiedka a predvianočný čas v škole

    Vianočná besiedka sa niesla v duchu pokoja a stíšenia sa pred vianočnými sviatkami. Školáci a škôlkari ukázali svoj talent a potešili svojimi speváckymi, tanečnými a hereckými výkonmi rodičov, starých rodičov, ujov a tety.  Predvianočný čas sme si spríjemnili počúvaním a tancovaním vianočných piesní, vianočným kvízom a ďalšími súťažami. V zime roku 2023 sme dokonca stihli aj guľovačku a hry na snehu.

  • Aj do našej školy zavítal Mikuláš so svojimi pomocníkmi

  • Poslali sme lásku v krabici od topánok

    Naši žiaci a učitelia zabalili kúsok svojho srdca do krabice od topánok. Projektový deň zvládli žiaci úžasne. Zažili sme veľkú  radosť a nadšenie z balenia vecí pre seniorov.  Vytvorené krabice vyčaria úsmev na tvári a potešia srdce na správnych miestach. Ďakujeme rodičom za spoluprácu. 

  • Krabičky plné lásky

    Aj naša škola by sa chcela zapojiť do projektu "Krabičky plné lásky".  Spoločne by sme chceli vytvoriť aj my pár krabíc, ktoré potešia seniorov v domovoch dôchodcov. Kto by mal záujem zapaojiť sa s nami do tejto akcie, stačí ak žiak donesie niečo: sladké, slané, teplé, mäkké, voňavé, alebo na zábavu. Stačí len jedna vec, každý podľa možností.  Veci zo srdiečka vytvoríme  v škole. Krabice naplníme spoločne v rámci vyučovania 1.12.2023.  Touto akciou chceme žiakom priblížiť čaro Vianoc, ktoré nie sú len o daroch pod stromčekom, ale aj o dobrých skutkoch. Vopred Vám ďakujeme.  

     

    Ak by ste sa chceli zapojiť a vytvoriť extra krabice doma, doneste ich do školy. My ich radi doručíme do zberných miest.

  • Vystúpenie detí na oslave pre dôchodcov obce

    Pri príležitosti októbra- mesiaca úcty k starším si aj naše deti z materskej a základnej školy pod vedením pani učiteliek pripravili pekný kultúrny program, v ktorom nechýbali básničky, piesne i tančeky pre našich starých rodičov. Veríme, že sme našich starkích potešili.

     

  • Jesenné prázdniny 

    Jesenné prázdniny od 30.-31.10. 2023. Nástup do školy 2.11. 2023 štvrtok.

    .

  • Deň zdravej výživy

    Dňa 24.10.2023 sme pripravili pre žiakov deň Zdravej výživy na škole, ktorý bol spojený s prípravou jedál.

    Jednou z najdôležitejších vecí k dobrému a dlhému životu je zdravé stravovanie, na ktoré sa často kvôli hektickému spôsobu života zabúda. Práve preto sme si  my 24. októbra pripomenuli Svetový deň zdravej výživy.....

    „Jesť, to je nevyhnutnosť, ale správne jesť, to je umenie.“ (La Rochefoucauld)

     

    Je dôležité, aby si deti osvojili správne stravovacie návyky. Zábavnou formou sme sa snažili poukázať na možnosti zdravej stravy, ktorá obsahuje veľa vitamínov a je prospešná pre všetkých.  Žiaci so osvojili základy finančnej gramotnosti pri nakupovaní surovín. Pripravili jedlé obrazy z ovocia a zeleniny. Pochutnali si na  vlastnoručne pripravenom obede a tretiakmi upečenom jablkovom dezerte.

  • Vystúpenie sokoliarov

    Dňa 23.10.203 navštívil našu školu sokoliar. Žiakov oboznámil so životom rôznych druhov dravcov – sokol, orol, myšiak, kuvik ,krkavec a malé sovy.  Dravcov nám predviedol v akcii. Do aktivít s dravcami zapojil aj žiakov. Na záver sme sa spoločne odfotili.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou Cigeľ č. 276
    Cigeľ č. 276
  • +421 x 046/5484139

Fotogaléria