Utorok 23. 4. 2024

Počet návštev: 225417
  • Krabičky plné lásky

    Aj naša škola by sa chcela zapojiť do projektu "Krabičky plné lásky".  Spoločne by sme chceli vytvoriť aj my pár krabíc, ktoré potešia seniorov v domovoch dôchodcov. Kto by mal záujem zapaojiť sa s nami do tejto akcie, stačí ak žiak donesie niečo: sladké, slané, teplé, mäkké, voňavé, alebo na zábavu. Stačí len jedna vec, každý podľa možností.  Veci zo srdiečka vytvoríme  v škole. Krabice naplníme spoločne v rámci vyučovania 1.12.2023.  Touto akciou chceme žiakom priblížiť čaro Vianoc, ktoré nie sú len o daroch pod stromčekom, ale aj o dobrých skutkoch. Vopred Vám ďakujeme.  

     

    Ak by ste sa chceli zapojiť a vytvoriť extra krabice doma, doneste ich do školy. My ich radi doručíme do zberných miest.

  • Vystúpenie detí na oslave pre dôchodcov obce

    Pri príležitosti októbra- mesiaca úcty k starším si aj naše deti z materskej a základnej školy pod vedením pani učiteliek pripravili pekný kultúrny program, v ktorom nechýbali básničky, piesne i tančeky pre našich starých rodičov. Veríme, že sme našich starkích potešili.

     

  • Jesenné prázdniny 

    Jesenné prázdniny od 30.-31.10. 2023. Nástup do školy 2.11. 2023 štvrtok.

    .

  • Deň zdravej výživy

    Dňa 24.10.2023 sme pripravili pre žiakov deň Zdravej výživy na škole, ktorý bol spojený s prípravou jedál.

    Jednou z najdôležitejších vecí k dobrému a dlhému životu je zdravé stravovanie, na ktoré sa často kvôli hektickému spôsobu života zabúda. Práve preto sme si  my 24. októbra pripomenuli Svetový deň zdravej výživy.....

    „Jesť, to je nevyhnutnosť, ale správne jesť, to je umenie.“ (La Rochefoucauld)

     

    Je dôležité, aby si deti osvojili správne stravovacie návyky. Zábavnou formou sme sa snažili poukázať na možnosti zdravej stravy, ktorá obsahuje veľa vitamínov a je prospešná pre všetkých.  Žiaci so osvojili základy finančnej gramotnosti pri nakupovaní surovín. Pripravili jedlé obrazy z ovocia a zeleniny. Pochutnali si na  vlastnoručne pripravenom obede a tretiakmi upečenom jablkovom dezerte.

  • Vystúpenie sokoliarov

    Dňa 23.10.203 navštívil našu školu sokoliar. Žiakov oboznámil so životom rôznych druhov dravcov – sokol, orol, myšiak, kuvik ,krkavec a malé sovy.  Dravcov nám predviedol v akcii. Do aktivít s dravcami zapojil aj žiakov. Na záver sme sa spoločne odfotili.

  • Cvičenie v prírode 🌲

    Dňa 11.9.sa v našej škole uskutočnilo cvičenie v prírode. Pripravili sme si pre žiakov športové aj vedomostné disciplíny. Družstvá Ronaldo, Nevieme sa dohodnúť, Super šestka a Sme nanič  zbierali body, hľadali poklad (ukrytú desiatku), spoznávali živočíchy, vyrobili chŕliacu sopku. Na záver nemohol chýbať futbal, vyvíjaná, či preliezky.

  • Slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024

    Slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024

    Slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024 sa uskutoční 4. septembra 2023 o 8 30 na školskom dvore,  v prípade nepriaznivého počasia na chodbe školy.  Riadne vyučovanie podľa rozvrhu ,prevádzka ŠKD aj stravovanie žiakov sa začne 5. septembra 2023. 

  • Letné prázdniny

    Letné prázdniny

    Milí rodičia, letné prázdniny začínajú   1.7.2023 a končia 31.8.2023 .

    Nástup žiakov do ZŠ a slávnostné otvorenie školského roka sa uskutoční  4.9.2023.

    Želáme krásne leto a dni plné oddychu a slnečných lúčov. 

  • Rozlúčka so štvrtákmi

  • Škola v prírode

    Od 19.6. – 23.6. 2023 sme boli  v  Škole v prírode v Dolnom Smokovci .Včasne ráno sme nastúpili do autobusu a vydali sme sa spoznávať naše Vysoké Tatry. Cesta rýchlo ubehla a my sme vystupovali pred hotelom Autis v Dolnom Smokovci , kde nás už čakali animátorky , ktoré deťom spestrili poobedňajší program. Každé ráno sme začínali rozcvičkou na veselú hudbu  , nasledovali raňajky a potom sme sa v utorok tatranskou železnicou previezli do Starého Smokovca a zubačkou na Hrebienok. Z Hrebienka sme pokračovali na Studenovodské vodopády a Reinerovu chatu a späť. Poobede mali deti zábavné popoludnie s animátorkami , kde tvorili spoločné erby izieb a hrali sa rôzne zábavné hry. V stredu sme sme navštívili Štrbské pleso. Prešli sme sa okolo plesa a mostíkov  a samozrejme nemohol chýbať nákup malých suvenírov . Vrátili sme sa v   poobedňajších hodinách. Deti oddýchli a s animátorkami mali ďalšie  poobedňajšie súťaže a hry . Večer ich čakalo ďalšie prekvapenie - a to  nočná hra, kde museli splniť viacero úloh a po ich splnení dostali peknú odmenu . Vo štvrtok sme navštívili múzeum v Tatranskej Lomnici a boli sme sa prejsť aj pri lanovkách neďaleko nástupu na Skalnaté pleso. Vo štvrtok bolo vyhodnotenie celého programu  a záverečná diskotéka. V piatok nasledoval odchod domov ....Niektoré deti boli  prvýkrát samé bez svojich rodičov a pobyt pekne zvládli . Spoznali veľa nových miest ,  zasúťažili si, zabavili sa a  na školu v prírode im zostanú  pekné spomienky.

  • MDD - opekačka

    1.jún už každoročne patrí našim deťom. Aj tento rok sme si tento deň spríjemnili turistickou vychádzkou pod vlek,  spojenú s opekačkou a veselými súťažami a hrami  pre deti . 

  • ZRPŠ

    ZRPŠ

    Vážení rodičia, pozývame Vás na triedne ZRPŠ, ktoré sa uskutočnia dňa 30.5.2023 o 15 30 hod. v budove ZŠ.

  • Návšteva družobnej školy z Vikýřovic

    Dňa 24.5. a 25. 5. navštívili našu školu pani učiteľky a deti z Česka z družobnej školy z Vikýřovic. Najskôr  navštívili  v blízkych Bojniciach  zámok a ZOO. Do naše školy prišli v poobedňajších hodinách. Po krátkom oddychu si na ihrisku pri škole naši súčasní a niektorí aj bývalí žiaci zahrali futbalový zápas medzi ZŠ Vikýřovice a ZŠ Cigeľ. Zápas skončil výhrou 5: 4 pre nás, ale obidve mužstvá boli výborné , vyrovnané a  za super povzbudovania našich žiakov i z detí z Vikýřovic vládla na ihrisku výborná športová atmosféra. Zápas otvorili naše žiačky 2., 3. a 4.ročníka,  ktoré si pripravili tanček roztlieskavačiek a počas celého zápasu aj vynikajúco povzbudzovali. Po zápase deti  z Česka prespali u nás v škole....Na druhý deň si ešte naši žiaci 4.ročníka spolu s kamarátmi z Česka prezreli banský skanzen..Čas rýchlo plynul a  v poobedňajších hodinách odchádzali naši priatelia  príjemne unavení domov...Dúfame, že sa opäť o nejaký čas uvidíme a  tešíme sa opätovne na návštevu :)

  • Zber papiera

    Vážení rodičia , od 29.5. do 5.6. 2023 sa uskutoční Zber papiera. Kontajner bude pristavený na ihrisku pri škole.

  • Oslava ku Dňu matiek ❤️

  • Plavecký výcvik

    Od 24. do 28.apríla sa uskutočnil plavecký výcvik žiakov na bazéne v Národnom  centre vodného póla (NCVP) v Novákoch.Každý deň začínal rozcvičkou na suchu a neskôr vo vode, ktorej cieľom bolo nielen dôkladné precvičenie celého tela, ale najmä odstránenie strachu z vodného prostredia. Vďaka rôznorodým činnostiam a príjemnému prístupu trénerov z vodnopólového centra v Novákoch však počiatočný strach rýchlo opadol. Od hier vo vode deti postupne prešli k nácviku splývania a tiež k oboznámeniu sa s viacerými plaveckými štýlmi (prsia, kraul, znak). Na záver došlo aj na nácvik skokov do vody z okraja bazéna rôznymi spôsobmi. Pre viacerých to bola poriadna výzva, ktorú  nakoniec všetci úspešne zvládli.Najväčším prínosom plaveckého výcviku však bolo nielen množstvo nezabudnuteľných zážitkov, ale najmä prebudenie záujmu o plávanie a neustále zlepšovanie sa v tom.

  • Deň Zeme

    Deň Zeme

    Deň Zeme oslavujeme 22.apríla. Slovami našej žiačky: “Zem oslavuje narodeniny, aby bola zdravá a čistá.” A o to sa postarali aj naši žiaci,budúci dospeláci.Tento týždeň sme sa venovali recyklácii, triedeniu odpadu, problematike konzumného života. Žiaci si vyhrnuli rukávy, natiali rukavice a pozbierali sme odpad z okolia našej školy.

  • Návšteva včelára v ZŠ

    Dňa 22.4.2023 oslavujeme Deň Zeme, ktorý si rôznymi aktivitami pripomíname celý týždeň, bližšie v nasledujúcom  príspevku ...... A aj pri tejto príležitosti naše pozvanie prijal pán včelár Roman Nikmon, ktorý deti ,,zasvätil" do tajomného sveta včelieho spoločenstva, ich poslania v prírode či deľby práce medzi sebou. Deti sa aj zahrali na včielky a nosili peľ do úľa. Navyše si priniesol so sebou rôzne  pomôcky včelárskeho náradia a deti na pamiatku dostali aj malý pohárik medu. Za sprostredkovanie ďakujeme pani Mendelovej a Michalovičovej.  

  • Zápis do 1.ročníka

    Zápis do 1.ročníka
  • Otvorená hodina u prvákov pre predškolákov

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou Cigeľ č. 276
    Cigeľ č. 276
  • +421 x 046/5484139

Fotogaléria