Pondelok 20. 5. 2024

Počet návštev: 228524
  • ZRPŠ

    ZRPŠ

    Vážení rodičia , dňa 28.5.2024 sa uskutočnia triedne ZRPŠ.

    ZRPŠ 2. a 3. ročníka o 15 30 hodine a ZRPŠ 1. a 4.ročníka o 16 00 hodine. Tešíme sa na Vašu účasť.

  • Oslava ku Dňu matiek

    Oslava ku Dňu matiek

    Druhá májová nedeľa patrí každoročne našim mamkám. Aj naši žiaci si pod vedením pani učiteliek pripravili program venovaný mamičkám. Básničky o mame , piesne , tančeky, divadielka patrili všetkým mamičkám z hĺbky detského srdiečka. 

  • Včely, včielky , včeličky

    Naši druháci boli pri tvorbe projektov usilovní ako včely. Za pomoci šikovných domácich „škriatkov“ vytvorili nádherné, inšpiratívne a poučné projekty na hodinu prvouky. Bez včiel by život na Zemi neexistoval, to vedia aj deti. Včely si zaslúžili špeciálnu pozornosť pri výučbe. Žiaci spoločne diskutovali a hodnotili svoje projekty. Nech sa páči nahliadnite do nich.

  • Stavanie mája

    Stavanie mája
  • Zber papiera

    Zber papiera

    Milí rodičia a žiaci, od 29.4.2024 do 10.5.2024 sa uskutoční Zber starého papiera . Pokiaľ máte aj staré kartóny , tie prosíme oddeliť do veľkého vreca , ktoré sa nachádza v kontajneri. 

  • Divadelné predstavenie Rozprávkový vláčik

    Dňa 22.4.2024 našu školu navštívili herci z  ,,Divadla na traky" s veselým divadelným predstavením Rozprávkový vláčik . Predstavenie bolo humorne ladené,  s milými veselými pesničkami , ďakujeme. 

  • Zápis predškolákov do 1.ročníka

    Zápis predškolákov do 1.ročníka

    19.4. 2024 sa uskutočnil zápis predškolákov do 1.ročníka ZŠ. Deti zápis úspešne zvládli a tešíme sa v septembri .

  • Okresné kolo pytagoriády

    Okresné kolo pytagoriády

    Dňa 9.4. 2024 sa v CVČ v Prievidzi uskutočnilo okresné kolo v pytagoriáde. Zúčastnili sa ho dvaja najúspešnejší riešitelia školského kola. Z 3.ročníka Juraj Pavličko a Silvia Michalovičová a zo 4.ročníka Matúš Zubák a Karin Mjartanová.  Juraj Pavličko obsadil krásne 8.miesto v okresnom kole (z 91 súťažiacich skončil na 8.mieste). Srdečne mu blahoželáme . A  taktiež aj ostatným súťažiacim za reprezentáciu.

  • Výtvarná súťaž Teplo môjho domova

    Výtvarná súťaž Teplo môjho domova

    ,,Teplo môjho domova“, tak znie téma medzinárodnej výtvarnej  súťaže  detí a mládeže slovenskej agentúry životného prostredia Zelený svet, do ktorej sa zapojili aj deti našej ZŠ a MŠ . Prostredníctvom tejto súťaže sa snažíme vštepovať deťom vzťah k prírode , k životnému prostrediu , k domovu ... Teplo domova má pre každého z nás rôzny význam. Nejde však iba o príjemný pocit tepla  ale aj o starostlivosť o zdravie , životné prostredie ,o  lásku svojich blízkych. Do súťaže porota vybrala výtvarné práce žiačok 2.ročníka Valentíny Boronkayovej a Emky Krauskovej , 3.ročníka Silvii Michalovičovej a 4.ročníka Emmky Mendelovej. 

  • Čítame pre radosť

    Čítame pre radosť

    Marec – MESIAC KNIHY naši žiaci využili naplno. Nové knižné tituly získala škola z grantu „Čítame pre radosť“ a zapojili sme sa do projektu „Naša trieda číta“.

    Každý týždeň sa žiaci mohli zapojiť do riešenia kvízov na témy 1. Naši slovenskí spisovatelia, 2. Z rozprávky do rozprávky, 3. Autor a 4. Poznám knihy. Novozaloženú knižnicu majú na starosti naši najstarší žiaci. Pozorné oko knihovníka má na starosti požičiavanie kníh aj do domáceho prostredia.Žiaci začali písať i svoju vlastnú knihu. Marec sme zakončili ČITATEĽSKÝM MARATÓNOM - žiaci sa striedali a ,,prečítali sa" celým školským dňom...A vedeli ste, že majú žiaci právo preskakovať niektoré strany pri čítaní... právo nedočítať do konca....právo čítať knihu ešte raz? Cieľom projektov a nášho mesiaca kníh je podporiť lásku k čítaniu  a ku  knihám .

  • Svetový deň vody

    Svetový deň vody

    22. marca sa od roku 1993 po celom svete oslavuje Svetový deň vody.My sme u nás v škole prišli v tento deň  v modrom  oblečení, aby sme si pripomenuli význam a dôležitosť vody v našom živote. Deň sme začali prípitkom s vodou a prianím: „Želáme ti, aby si bola čistá a bolo ťa všade dosť.“ Diskutovali sme kde všade sa voda nachádza, jej dôležitosť a problém znečisťovania. Žiaci skladali puzzle na tému voda, vytvárali priania pre vodu. Projekt kvapky vody sa vydaril na výbornú, každá ruka na kvapke ukazuje význam vody pre nás.

  • Zápis do 1.ročníka

    Zápis do 1.ročníka

    Milí  rodičia,

    dňa 19.apríla 2024  od 13 00 do 16 00 h   sa uskutoční  v priestoroch ZŠ

    Zápis predškolákov do 1.ročníka ZŠ pre školský rok 2024/2025

     

    Zápisu sú povinné zúčastniť sa všetky deti , ktoré do 31.8. 2024 dosiahnu vek 6 rokov a majú trvalý pobyt na území SR. Na zápis je potrebné prísť s dieťaťom a priniesť vyplnenú prihlášku prihlaska_do_1.r.pdf , občiansky preukaz a  rodný list dieťaťa (k nahliadnutiu). Prihláška musí byť podpísaná oboma rodičmi.

    K prihláške sa môžu, ale aj nemusia, vypisovať nasledujúce 2 dokumenty. Oba je však v prípade potreby možné vypísať aj v škole pri zápise.

    • Prvý dokument (písomné vyhlásenie o doručovaní pošty)dorucovanie_pisomnosti.docx je taký, ktorým určíte jedného rodiča, ktorý bude preberať oficiálnu poštu zo školy( rozhodnutia o prijatí a pod. ) Pokiaľ chcete, aby škola oficiálnu poštu doručovala dvojmo, teda obom zákonným zástupcom, tak tento dokument nevypisujete. Toto je vhodné, napr. keď sú rodičia rozvedení a chcú, aby škola posiela dokumenty obom rodičom. 
    • Druhý dokument (písomné vyhlásenie)cestne_prehlasenie(1).docx vypisujete v prípade, ak sa o dieťa stará len jeden rodič a druhého nie je možné zastihnúť(napríklad je dlhodobo v zahraničí ..) a teda ani získať od neho podpis. 

    Tešíme sa na Vás

     

  • Veľkonočné prázdniny

    Veľkonočné prázdniny

    Vážení rodičia, od 28. 3.2024 (štvrtok ) do 2.4. 2024 (utorok) budú mať žiaci veľkonočné prázdniny. Nástup žiakov do ZŠ je v stredu 3.4.2024. 

  • 2 % z dane

    Milí rodičia, obraciame sa na Vás  s možnosťou poukázať 2 % zo zaplatenej dane z príjmu za rok 2023 na účet nášho Občianskeho združenia „ Rodičovské združenie Cigeľ“ .

    Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, ako je aj naše Rodičovské združenie. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Finančné prostriedky budú použité na skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu a vybavenia školy.

    Potrebné tlačivá k poukázaniu 2 % dane z príjmu: 

    1. Potvrdenie o zaplatení dane z príjmov zo závislej činnosti za rok 2023  od Vášho zamestnávateľa

    2.Vyhlásenie o poukázaní podielu zaplatenej dane z príjmov FO - tlačivo            tu: vyhlasenie___o_poukazani_dane.pdf     alebo pýtajte v ZŠ alebo MŠ

    Vyplnené a podpísané tlačivá môžete odovzdať v kancelárii školy do 30.4.2023. 

    Vopred Vám  veľmi pekne ďakujeme  za poukázanú  finančnú čiastku.

  • Deň otvorených dverí

    Deň otvorených dverí

    Vážení rodičia budúcich prvákov,

    dňa 8. 4. 2024 sa od 8 00 do 11 30h uskutoční v našej škole

    Deň otvorených dverí.

    Môžete si prísť prezrieť priestory školy , tried, vyučovanie  a zodpovieme Vám prípadné otázky.

    Škola poskytuje žiakom tieto možnosti:

    • škola rodinného typu s nižším počtom žiakov v triedach
    • možnosť plynulého prechodu z materskej školy do základnej školy 
    • vyučovanie v triedach vybavených modernou audiovizuálnou technikou , interaktívnymi tabuľami a bielymi popisovými tabuľami 
    • vyučovanie anglického jazyka od 1.ročníka
    • využitie moderných výučbových programov vo vyučovacom procese  a na hodinách informatiky
    • individuálnu prácu na počítačoch a tabletoch
    • triedy vybavené novými pomôckami,  útulné priestory školy
    • zabezpečenie aj desiaty žiakom
    • každoročne možnosť lyžiarskeho výcviku, plaveckého výcviku ,návštevy divadiel , výlety  a exkurzie
    • školy v prírode
    • možnosť sebarealizácie žiakov v školských súťažiach
    • možnosť pracovať v rôznych záujmových útvaroch ( futbalový, jumping, výtvarný , turistický)
    • v našich priestoroch máme elokované pracovisko ZUŠ   - odbor hudobný ( klavír, flauta, gitara)
    • telocvičňu, viacúčelové ihrisko a detské ihrisko
    • pomoc asistentky pri edukácii integrovaných žiakov
    • 100% kvalifikovanosť pedagogických zamestnancov
    • výmenné pobyty s družobnou školou v Česku 
  • Návšteva bábkového divadla v Žiline

    Návšteva bábkového divadla v Žiline

    Dńa 7.marca sme navštívili divadelné predstavenie Peter Pan v bábkovom divadle v Žiline.Rozprávkovú postavičku Petra Pana poznajú snáď všetky deti na celom svete. Chlapec, ktorý žil vo fantastickej Krajine - Nekrajine a tvrdohlavo odmietal vyrásť. Aj naše deti sa na chvíľu preniesli do tejto zázračnej krajiny . Predstavenie bolo veľmi pútavé , zábavné ,podfarbené výbornou hudbou a scénou a  deťom sa veľmi páčilo.

  • Hviezdoslavov Kubín

    Hviezdoslavov Kubín

    Dňa 27.2. sa uskutočnilo školské kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín. Súťažili žiaci 2. - 4. ročníka  v prednese prózy a prednese poézie . Do školského kola postúpilo 13 súťažiacich, zapojili sa nesúťažne aj 2 žiaci 1.ročníka Miška Herbriková a Riško Dudáš, ktorí boli za svoj pekný prednes odmenení zaujímavými knihami.  V prednese prózy sa na 1.mieste umiestnila Emma Mendelová,na 2.mieste sa umiestnila Eliška Krajícová a na  3.mieste Valentína Boronkayová. V prednese poézie 1.miesto získala Vanesa Cmarková,2.miesto Ema Krausková a 3.miesto Anita Michalovičová .Žiačky na 1.miestach postupujú do okresného kola, ktoré sa bude konať v marci v Prievidzi. Všetkým zúčastneným žiakom patrí veľká pochvala a výhercom srdečne blahoželáme. 

  • Beseda s pani požiarničkou

    Beseda s pani požiarničkou

    15.2. sme v našej škole privítali pani Gubovú z  hasičského záchranného zboru v Prievidzi , ktorá deti oboznámila s neľahkou prácou našich hasičov. Deti získali nové informácii o práci hasičov , o vzniku požiarov. Zopakovali si ako sa majú správať pri vzniku požiarov , ako bezpečne sa správať aby sa predišlo vzniku požiaru a ďalšie dôležité informácie z tejto oblasti. ,Tiež si mali možnosť vyskúšať  aj hasičskú prilbu a rukavice . Pani požiarničke ďakujeme za zaujímavú besedu.

  • Fašiangový maškarný deň

    Fašiangový maškarný deň

    Obdobie fašiangov predstavuje obdobie od Troch kráľov do Popolcovej stredy. Podľa zvykov je to veselé obdobie v roku, plné zábavy a maškarných plesov. 13.2. sme aj my  v ZŠ a MŠ opäť mali " fašiangový deň". Deti i  učitelia prišli v maskách. Deti sa zoznámili s fašiangovými zvykmi, piesňami , nechýbala prezentácia masiek,  súťaže,  pekná tombola  a samozrejme diskotéka. Bolo veselo a tešíme sa opäť o rok.

  • Oznam - polročné vysvedčenie

    Oznam - polročné vysvedčenie

    Dňa 31.1.2024 si žiaci ZŠ Cigeľ prevezmú výpis známok polročného vysvedčenia na 4. vyučovacej hodine. Vyučovanie bude skrátené, končí 4. vyučovacou hodinou. ŠKD je bez zmeny do 15:30.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou Cigeľ č. 276
    Cigeľ č. 276
  • +421 x 046/5484139

Fotogaléria