Piatok 3. 5. 2024

Počet návštev: 226552
  • Zápis do 1.ročníka

    Zápis do 1.ročníka
  • Otvorená hodina u prvákov pre predškolákov

  • Veľkonočné prázdniny

    Veľkonočné prázdniny

    Milí rodičia, od 6.4.2023 do 11.4.2023 majú žiaci Veľkonočné prázdniny.

    Nástup žiakov do ZŠ je 12.4.2023.

    Želáme pekné prežitie Veľkonočných sviatkov .

  • Jarné a Veľkonočné tvorenie detí

  • Kniha - priateľ človeka - pokračovanie

    Kniha - priateľ človeka - pokračovanie

    Aj tretí a štvrtý marcový týždeň sme pokračovali v našom projekte o knihách . Vo štvrtok 23.3. mali žiaci ,,Čitateľský maratón" . Žiaci čítali celý vyučovací deň , každý žiak po 15 minút a striedali sa celý deň . Spoločne zvládli 4 hodiny nepretržitého čítania. V pondelok 27.3. sme spoločne navštívili Hornonitriansku knižnicu v Prievidzi, kde sa deti dozvedeli rôzne informácie o knihách pre deti a detských spisovateľoch. Mohli si prezrieť  priestory celej knižnice. Ďakujeme zamestnancom knižnice za zaujímavé a pútavé rozprávanie a prehliadku.

  • Zápis do 1.ročníka ZŠ

    Zápis do 1.ročníka ZŠ

    Milí  rodičia,

    dňa 20.apríla 2023  od 13 00 do 16 00 h   sa uskutoční  v priestoroch ZŠ

    Zápis predškolákov do 1.ročníka ZŠ pre školský rok 2023/2024

    Zápisu sú povinné zúčastniť sa všetky deti , ktoré do 31.8. 2023 dosiahnu vek 6 rokov a majú trvalý pobyt na území SR. Na zápis je potrebné prísť s dieťaťom a priniesť vyplnenú prihlášku prihlaska_do_ZS_2023_pdf.pdf , občiansky preukaz a rodný list dieťaťa (k nahliadnutiu). Prihláška musí byť podpísaná oboma rodičmi.

    K prihláške sa môžu, ale aj nemusia, vypisovať nasledujúce 2 dokumenty. Oba je však v prípade potreby možné vypísať aj v škole pri zápise.

    • Prvý dokument (písomné vyhlásenie o doručovaní pošty) pisomne_vyhlasenie_dorucovanie.docx  je taký, ktorým určíte jedného rodiča, ktorý bude preberať oficiálnu poštu zo školy( rozhodnutia o prijatí a pod. ) Pokiaľ chcete, aby škola oficiálnu poštu doručovala dvojmo, teda obom zákonným zástupcom, tak tento dokument nevypisujete. Toto je vhodné, napr. keď sú rodičia rozvedení a chcú, aby škola posiela dokumenty obom rodičom. 
    • Druhý dokument (písomné vyhlásenie) cestne_vyhlasenie.docx  vypisujete v prípade, ak sa o dieťa stará len jeden rodič a druhého nie je možné zastihnúť(napríklad je dlhodobo v zahraničí ..) a teda ani získať od neho podpis. 

    Dňa 13. 4. 2023 sa od 8 00 do 11 30 uskutoční v našej škole Deň otvorených dverí. Môžete si prísť pozrieť priestory školy ,tried a zodpovieme Vám prípadné otázky.

    Naša škola poskytuje žiakom tieto možnosti:

    • škola rodinného typu s nižším počtom žiakov v triedach
    • možnosť plynulého prechodu z materskej školy do základnej školy ,nakoľko sme v jednej budove , známe  prostredie , kamaráti
    • vyučovanie anglického jazyka od 1.ročníka
    • využitie moderných výučbových programov vo vyučovacom procese a na hodinách informatiky a individuálnu prácu na počítačoch
    • vyučovanie v triedach vybavených modernou audiovizuálnou technikou , interaktívnymi tabuľami a bielymi popisovými tabuľami 
    • triedy vybavené novými pomôckami,  útulné priestory školy
    • každoročne možnosť lyžiarskeho výcviku, plaveckého výcviku 
    • návštevy divadiel , výlety, exkurzie , školy v prírode
    • možnosť sebarealizácie žiakov v školských súťažiach
    • možnosť pracovať v rôznych záujmových útvaroch ( športové hry, krúžok jumpingu, výtvarný )
    • zabezpečenie aj desiaty žiakom
    • telocvičňu, viacúčelové ihrisko a detské ihrisko
    • pomoc asistentky pri edukácii integrovaných žiakov
    • podpora zdravého životného štýlu a zapojenia školy do projektov ako Školské ovocie, Školské mlieko
    • vysoká odbornosť a 100% kvalifikovanosť pedagogických zamestnancov,
    • výmenné pobyty s družobnou školou v Česku vo Vikýřoviciach
  • Kniha- priateľ človeka

    Kniha- priateľ človeka

    Marec- prvý jarný mesiac sa spája nielen s príchodom jari ale je tiež považovaný za mesiac , ktorý sa spája s knihou. Pri tejto príležitosti sme sa rozhodli  celý mesiac marec venovať  projektu s názvom Kniha- priateľ človeka , v ktorom  u detí chceme vzbudiť  potrebu čítať knihy a  lásku k literatúre.

     

    Prvý marcový týždeň sme začali so spoznávaním a prezentáciou obľúbených rozprávok,  čítaním  rozprávkových kníh.. Druhý týždeň sa žiaci zmenili na spisovateľov a vytvorili svoje vlastné knihy. Niektoré z nich žiaci  aj zdramatizovali.  Ilustrácie kníh sú ich vlastná tvorba. Do projektu boli zapojení aj žiaci prvého ročníka a to ilustráciami  rozprávok a spoluprácou s tretiakmi mali vytvoriť časovú následnosť deja v rozprávke.  Pri písaní kníh boli žiaci veľmi motivovaní a nadšení z vlastných nápadov.

    Tretí týždeň nás čaká ešte ,,čitateľský maratón“ a posledný marcový týždeň zakončíme návštevou tvorivých dielní v Hornonitrianskej knižnici v Prievidzi.

  • 2 % z dane

    Milí rodičia, obraciame sa na Vás  s možnosťou poukázať 2 % zo zaplatenej dane z príjmu za rok 2022 na účet nášho Občianskeho združenia „ Rodičovské združenie Cigeľ“ .

    Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, ako je aj naše Rodičovské združenie. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Finančné prostriedky budú použité na skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu a vybavenia školy.

    Potrebné tlačivá k poukázaniu 2 % dane z príjmu: 

    1. Potvrdenie o zaplatení dane z príjmov zo závislej činnosti za rok 2022  od Vášho zamestnávateľa

     2.Vyhlásenie o poukázaní podielu zaplatenej dane z príjmov FO - tlačivo tu:vyhlasenie_2023(1).pdf alebo pýtajte v ZŠ alebo MŠ

    Vyplnené a podpísané tlačivá môžete odovzdať v kancelárii školy do 30.4.2023. 

    Vopred Vám  veľmi pekne ďakujeme  za poukázanú  finančnú čiastku.

  • ZRPŠ

    ZRPŠ

    Vážení rodičia, dňa 15.3.2023 (streda) sa uskutočnia  triedne ZRPŠ.

    Žiaci 2. a 3.ročníka o 15 30 hod. a žiaci 1. a 4.ročníka o 16 hod.  Tešíme sa na Vašu účasť.

  • Jarné prázdniny

    Jarné prázdniny

    Vážení rodičia , od 27.2. 2023 do 3.3.2023 majú žiaci jarné prázdniny. Nástup žiakov do ZŠ je 6.3.2023 . 

  • Hviezdoslavov Kubín

    Hviezdoslavov Kubín

    Dňa 24.2. sa uskutočnilo školské kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín. Súťažili žiaci 2. - 4. ročníka  v prednese prózy a prednese poézie . Do školského kola postúpilo 11 súťažiacich. V prednese prózy sa na 1.mieste umiestnila Karin Mjartanová, ktorá postupuje do okresného kola súťaže. Na 2.mieste sa umiestnila  Emma Mendelová a 3.mieste Markus Mjartan. V prednese poézie 2.miesto získala  Vanesa Cmarková a 3.miesto Marek Herbrik. 1.miesto nebolo udelené. Všetkým zúčastneným žiakom patrí veľká pochvala a výhercom srdečne blahoželáme. 

  • Lyžiarsky výcvik

    Lyžiarsky výcvik

    Aj tento rok sa od 15.2. do 17.2.2023 uskutočnil lyžiarsky výcvik detí  na miestnom lyžiarskom vleku.Počasie nám vyšlo tentokrát super a tak sa  deti naučili základy lyžovania a aj sa v lyžovaní zdokonalili. Posledný deň mali deti  pretekársky slalom a pre najlepších boli pripravené aj lyžiarske medaile a pekné ceny.......Za pomoc pri organizovaní tejto peknej akcie chceme poďakovať p. Jozefovi Krauskovi,Tomášovi Ďurtovi, Jurajovi Čertíkovi, Jane Krauskovej ,Ľubovi Krauskovi a všetkým ďalším rodičom  a priateľom, ktorí nám pomáhali. 

  • Valentínska pošta

    Valentínska pošta

    💕💕💕Sviatok svätého Valentína ľudia naprieč krajinami chápu ako sviatok lásky a zamilovaných, ktorý oslavujú 14. februára. 💕Aj v našej škole si deti posielali lístočky v tvare srdiečok svojím kamarátom  a tešili sa z ,,valentíniek" , ktoré si navzájom poslali. 

  • Fašiangovo - maškarný deň

    Fašiangovo - maškarný deň

    Opäť nastalo obdobie fašiangov, ktoré trvá  od Troch kráľov do Popolcovej stredy. Podľa zvykov je to najveselšie obdobie z celého roka, plné zábavy a maškarných plesov. Aj v našej škole  sme 10.februára mali v ZŠ a  MŠ opäť náš ,, fašiangovo-maškarný deň". Deti ale i učitelia prišli v rozličných pekných maskách. Bolo nám veselo, najskôr prebiehalo netradičné vyučovanie v maskách , nasledovala prezentácia masiek, rôzne súťaže, mini diskotéka...

  • Oznam - školská jedáleň

    Na základe VZN č.2/2023obce Cigeľ VZN_c._2_2023.pdf​​​​​​​ bol stanovený od 1.1.2023 príspevok na stravu a réžie za detského stravníka - žiaka v školskej jedálni pri ZŠ za každý mesiac nasledovne:

    Desiata :0.70 eur/deň  -  spolu mesačne 15,40  + 3 (réžia) = 18,40eur

    Obed: 1,70 eur/deň – spolu mesačne 37,40 +3(réžia) = 40,40eur

    Desiata+ obed: 2,40 eur/deň – spolu 52,80+ 3(réžia )= 55,80  eur

  • Oznam

    Riaditeľka školy oznamuje ,že na základe odporúčania RÚVZ Prievidza so sídlom v Bojniciach a so súhlasom zriaďovateľa je z dôvodu vysokej chorobnosti detí prerušený výchovno-vzdelávací proces v ZŠ a v MŠ od 20.12. 2022 do 22.12.2022 .Od 23.12. deťom začínajú vianočné prázdniny.Nástup detí do ZŠ je 9.1.2023. Zrušená je aj vianočná besiedka a všetky krúžky.

  • ✨Vianočná pošta 🌲✨

    Aj naša škola sa zapojila do vianočnej pošty pre seniorov zo zariadení sociálnych služieb. Deti s pani učiteľkami tvorili pekné vianočné pozdravy, ktorými potešíme starkých v domove dôchodcov v Topoľčanoch.

  • ✨Vianočná besiedka🌲❄️

    ✨Vianočná besiedka🌲❄️

    Milí rodičia, starí rodičia a priatelia,

    srdečne Vás pozývame

    dňa 15.decembra 2022 o 17. hodine do kultúrneho domu v Cigli

    na Vianočnú besiedku detí ZŠ

    spojenú s tradičným vianočným občerstvením.

    Tešíme sa na Vás

  • Mikuláš v škole

    Mikuláš v škole

    K adventu a  vianočnej atmosfére na začiatku decembra už neodmysliteľne patrí aj príchod Mikuláša. A tak 6.decembra Mikuláš s čertom a anjelikmi navštívili aj našu škôlku a školu.  Deti privítali Mikuláša peknými pesničkami  a  básničkami, za ktoré ich Mikuláš  odmenil sladkými dobrotami. Mikulášovi , čertovi a anjelikom ďakujeme .Bolo veselo a tešíme sa opäť na budúci rok.

  • Súťaž I- Bobor

    Súťaž I- Bobor

    Aj tento rok sa dňa 8.11. a 11.11. uskutočnila informatická súťaž i - Bobor . Súťaž chce iniciovať v deťoch využívanie IKT pri učení sa. Súťaže sa zúčastnili žiaci 3. a 4.ročníka. Žiaci 3.ročníka súťažili  v kategórii Drobci. Žiaci 4.ročníka súťažili  v kategórii Bobríci .

    Úspešný riešiteľ v 3.ročníku :  Matúš Zubák .

    Úspešní riešitelia vo 4.ročníku: Adela Čertíková, Martin Bátora a Jonas Reyes Svitok .

    Všetkým úspešným riešiteľom  blahoželáme. 

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou Cigeľ č. 276
    Cigeľ č. 276
  • +421 x 046/5484139

Fotogaléria